Ögonhälsoundersökning

Visste du att minst 500 000 personer i Sverige bär på någon av de vanligaste ögonsjukdomarna åldersförändringar i gula fläcken eller glaukom (grön starr) eller diabetesretinopati?

Många av dessa sjukdomar – som främst drabbar äldre och diabetiker – går att behandla. Om de upptäcks i tid. För att upptäcka förändringar bör du som har passerat 50 år göra regelbundna ögonhälsoundersökningar.

På Varbergsoptik har vi avancerad apparatur och utbildning för att kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt.  Desto tidigare man hittar eventuella sjukdomar, ju tidigare kan behandling sättas in och förhindra synnedsättning.

Under en ögonhälsoundersökning fotograferar vi ögonbotten där vi kan se synnerven, näthinna och området kring gula fläcken. Bilderna skickas sedan alltid till ögonläkare för bedömning.

Vi kontrollerar även tryck samt gör en synundersökning. En ögonhälsoundersökning tar cirka 60 min.

En ögonhälsoundersökning tar cirka 60 minuter och kostar 895 kronor. 

BOKA TID HÄR>>

En bra syn och en god ögonhälsa är viktigt för mig och det känns självklart att göra regelbundna ögonhälsoundersökningar. Jag känner mig alltid mycket trygg hos Varbergsoptik och det är verkligen ett plus att bilderna granskas av en ögonläkare.

 

Marie-Louise Janson – kund hos Varbergsoptik