Misight

NÄRSYNTHET
Närsynthet, eller myopi, är ett vanligt förekommande synfel som får objekt på avstånd att se suddiga ut medan objekt på nära håll är tydliga. Detta leder exempelvis till att ungdomar har svårt att se tavlan i klassrummet eller att vägskyltar bli svårlästa för bilister. Hos barn brukar närsynthet komma smygande i skolåldern och det växer inte bort. Det finns dessvärre inget sätt att bota eller helt stoppa utvecklingen av närsynthet (myopi). Glasögon och kontaktlinser korrigerar synfelet, men dessa bromsar inte utvecklingen av närsynthet.


VÄRLDENS FÖRSTA LINS SOM BROMSAR UTVECKLINGEN

Nu presenterar Varbergsoptik världens första mjuka kontaktlins MiSight 1 day som har bevisad bromsande effekt av utvecklingen av närsynthet. Det är en lins som är speciellt framtagen för barn och unga. Den kan användas redan vid 8 års ålder, studier visar att MiSight korrigerar och bromsar närsynthet upp till 59%.


NÄRSYNTHETEN ÖKAR
Allt fler barn på jorden blir närsynta och om inte utvecklingen stoppas ökar risken för ögonsjukdomar senare i livet.  I Europa har andelen närsynta tredubblats under en 60-årsperiod. 
Enligt en ny svensk studie från Cooper Vision uppger 19 till 24 % av svenska föräldrar (till barn mellan 8 och 16 år) att deras barn är närsynta, och andra studier har visat ännu högre siffror. Närsynthet är delvis ärftligt, men forskning indikerar även att miljöaspekten också kan ha stor betydelse. Digitaliseringen, ökad skärmtid och mindre tid utomhus i dagsljus är de orsaker som pekas ut av forskare som bidragande faktorer till ökningen av närsynthet bland barn.

 

 

VARBERGSOPTIK – EN AV DE FÖRSTA
Varbergsoptik är en av de första butikerna i Sverige som har en unik utrustning framtagen för att mäta myopibehandling. Detta innebär att vi kan följa hur linsen bromsar själva utvecklingen av närsynthet. Vi följer upp och kontrollerar våra kunder en gång i halvåret.


BOKA TID
Du kan enkelt boka tid för synundersökning och konsultation på vår bokningssida>> Du är även varmt välkommen att ringa för tidsbokning och rådgivning på tel: 0340-140 80.
En nytillpassning av linsen kostar 695 kr, då ingår även linsträning, provlinser samt uppföljning. Det är även möjligt att använda landstingsbidraget för både glasögon och linser.

Läs reportaget om Viktor Bartoldsson som provat MiSight linsen>>


OM LINSEN MISIGHT

  • Linsen heter MiSight® 1 day och är en mjuk barnvänlig endagslins designad av linstillverkaren CooperVision.
  • Genom att använda linsen kan du hindra att närsynthet utvecklas lika snabbt och lika mycket hos ditt barn och att barnet i framtiden slipper vissa ögonsjukdomar.
  • Linsen är utvecklad för barn som är närsynta och som har styrkor mellan minus -0,25 till minus -6,0.
  • Lätthanterliga endagslinser som inte behöver rengöras eller förvaras.
  • De kan användas redan från 8 års ålder (eller tidigare enligt ögonläkares inrådan).

Jag kände direkt att den här linsen var en investering i Viktors ögonhälsa. 

Malin Bartoldsson, mamma till Viktor 12 år.