Kontaktlinsundersökning

Som kontaktlinsbärare rekommenderar vi  på Varbergsoptik att du bör undersöka dina ögon och linser minst en gång per år.

Din kontaktlinsoptiker kontrollerar linsernas passform, hur du ser med dem samt att ögonen mår bra – det är extra viktigt med god ögonhälsa för dig som är linsbärare. Vi tittar på tårfilmen, ögonlocken och hornhinnans status. Vi ger råd och tips om ditt linsbärande samt fortsatta ögonhälsa.

Ibland föreslår vi en ny linssort, om det exempelvis har kommit nya varianter som är bättre för ögat, eller om det finns ett annat koncept som vi tror passar just dig bättre.

Om du inte haft linser tidigare mäter vi även ögats form och provar ut en lins som passar ditt öga. För dig som ska använda linser för första gången så erbjuder vi alltid en linsträning då vi tillsammans över på att sätta in och ta ut linserna.

Du kan vara trygg när du vänder dig till Varbergsoptik med din syn och ditt seende. De goda råden får du alltid på köpet!

En kontaktlinsundersökning tar cirka 40 minuter och kostar 495 kronor. Nytillpassning kostar 850 kronor.

BOKA TID HÄR>>

Jag möter många som är lite oroliga inför att sätta in sina linser för första gången. En del tycker det är obehagligt att beröra ögat och för en del är det inga problem alls.  Oavsett hur man känner så tränar vi tillsammans tills allt  känns bra. Det finna inga hopplösa fall!

Julia Berglind – optikerassistent