Glas

VÅRA LEVERANTÖRER

 

HOYA
Hoya Lens Sweden startade 1963 i Malmö under namnet Optikslip AB. År 1978 köpte Hoya Corporation 50 % av aktierna och företaget bytte samtidigt namn till
Hoya-Optikslip AB. Hoya är en av världens ledande tillverkare av glasögonglas. Forskning och utveckling utgör en stor del av verksamheten.

Mer information om Hoyas  produkter finner du på: HOYAS HEMSIDA


ESSILOR
För att försäkra oss om att leverera kvalitetsprodukter, och det absolut senaste inom utvecklingen av glasteknik, samarbetar vi med Essilor som vår huvudleverantör av glas.

Essilor är världsledande tillverkare inom design, produktion och anpassning av optiska glas. För fjärde året i rad har Essilor rankats bland de 100 mest innovativa företagen i världen av affärstidningen Forbes.

Sedan 2006 har Essilor investerat mer i forskning och utveckling än sina fyra största konkurrenter tillsammans.

Mer information om Essilors produkter finner du på: Essilors hemsida


ZEISS
ZEISS är en internationellt verksam koncern inom optik och optoelektronik. Med sina lösningar driver koncernen den optiska världen framåt och formar den tekniska utvecklingen. Sedan 1912 har företaget haft ”bättre seende” som mål i sin produktutveckling. Under jubileumsåret 2012 introducerade ZEISS innovationer som stärker företagets position som tekniskt ledande i branschen.

Mer information om ZEISS produkter finner du på: ZEISS HEMSIDA
 

 

 GLAS FÖR OLIKA BEHOV


ENKELSLIPADE GLAS

Glasen har samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas behöver du som är närsynt, översynt och/eller astigmatisk. Enkelslipade glas hjälper dig att se klart på vissa bestämda avstånd. Enstyrkeglas finns i olika material och tjocklekar och med olika behandlingar.

 

 

PROGRESSIVA GLAS
Det finns många olika varianter av progressiva glas att välja bland och på Varbergsoptik kan du få skräddarsydda, individanpassade progressiva glas, designade för enbart dig tack vare en mätning av ditt naturliga synbeteende.

Progressiva glas gör att du ser klart och tydligt både på långt och på nära håll. Glaset har en steglös, osynlig övergång som innebär att man har ett skarpt seende för alla avstånd. Ny teknik ger inte bara glaset ett bredare synfält, utan gör dem också tunnare och mycket lättare.

Priser varierar mellan olika former av glas. När man jämför priser mellan olika progressiva glas är det viktigt att veta att progressiva glas inte är en och samma produkt. Det finns billigare och dyrare varianter beroende på hur avancerad teknik, vilken tjocklek eller ytbehandling som du väljer. Hos oss hittar du de bästa och mest högteknologiska progressiva glasen på marknaden, men vi har även andra enklare lösningar.

 
 
DUBBELSLIPADE/BIFOKALA
Flerstyrkeglas, har ett tydligt avgränsande fält i glaset och korrigerar seendet för två olika avstånd. Överdelen används för att se på avstånd och i den nedre delen av glasen sitter en läsruta för närseende. Är man i behov av ett mellanavstånd ersätts de dubbelslipade bäst av progressiva glas.
 
 

ARBETSGLASÖGON/TERMINALGLASÖGON
Arbetsglasögon eller terminalglasögon är specialkonstruerade för att passa dina behov i arbetet, att ha rätt glasögon i arbetet har stor betydelse för hur du sköter ditt arbete. Problem som ont i nacken, värkande rygg och huvudvärk kan i många fall härledas till felaktiga eller inga glasögon alls i arbetet.  Det finns glas som är speciellt lämpliga vid datorn,  närprogressiva eller rumsprogressiva glas.

 

 

 

 

Mitt främsta mål är att rekommendera ett glas som kunden är i behov av och får det absolut bästa och mest stabila seendet med. Efter att ha jobbat många år i branschen så vet jag hur viktig det är med bra vägledning i butiken. Jag tycker om att förklara på ett enkelt men informativt sätt – det vet jag att många uppskattar!

Jeanette Lagsjö – optikerassistent