Endags och månadslinser

ENDAGSLINSER
Endagslinser är den enklaste och mest praktiska formen av kontaktlinser eftersom de bara används en enda dag. Denna typ av lins minimerar risken för irritation i ögat då de alltid är nya och fräscha. På endagslinser hinner det inte bildas någon beläggning vilket gör att de oftast är bekvämare än andra linser. Desto oftare du byter dina linser – ju hälsosammare är det för dina ögon!

Linsanvändare som lider av torra ögon tycker ofta att endagslinser är ett mer bekvämt alternativ än andra linser. Även för allergiker som kan behöva byta linser oftare än andra är det ett bra alternativ, speciellt under perioder när pollenhalten är hög i luften.

Endagslinser är ett perfekt val för dig som endast använder linser ibland och varvar med glasögon. Idag finns det endagslinser för de allra flesta synfel, och till skillnad mot tidigare finns de även att tillgå för astigmatiker om styrkan inte är alltför hög.

Utvecklingen av endagslinser går snabbt framåt och på Varbergsoptik berättar vi gärna mer om de senaste linserna som finns på marknaden.

MÅNADSLINSER
Mjuka kontaktlinser som används mellan två och fyra veckor kallas korttidslinser eller månadslinser. Detta är en av de mest populära linstyperna som många linsbärare använder. Månadslinser har en hög komfort och är mycket prisvärda.

De fungerar på så sätt att du sätter i linserna i ögonen på morgonen och tar ut dem på kvällen. Denna typ av linser är enkla att hantera, men de kräver en viss skötsel. När du tar ut linsen är det viktigt att rengöra dem noga för att bibehålla dess varaktighet.

Det är viktigt att byta ut linsen efter en månad då materialet inte längre är hälsosamt för ögonen. Detta gäller även om man inte använder kontaktlinserna varje dag, eftersom materialet åldras så fort man öppnar förpackningen. På Varbergsoptik har vi linsvätskor som är anpassade efter alla former av linser.