Linser

LINSER – ETT ENKELT SÄTT ATT LEVA

Många använder kontaktlinser varje dag och idag finns det linser för nästan alla typer av synfel. Kontaktlinser är aldrig i vägen och passar dig som har ett aktivt liv. Linser fungerar även utmärkt som komplement till glasögonen. Tack vare nya material kan nästan alla människor, oavsett synfel och ålder, bära linser. Du får ett helt obegränsat synfält och ser allt i naturlig storlek utan förvrängningar även när du tittar åt sidorna.

Först gör en av våra optiker en noggrann undersökning av dina ögon, vi pratar tillsammans igenom på vilket sätt du vill använda dina linser och vilket behov och förväntningar du har. Eftersom ögonen är olika på människor behövs det en individuell tillpassning av rätt material och form. Efter första undersökningen får du prova ut vilka linser som passar just dig allra bäst.

Om du vill fortsätta att bära linser så gör vi en ordentlig efterkontroll och ibland behöver vi justera styrka eller passform på dina linser.

För att kontaktlinserna skall bidra till den frihet du önskar dig är det viktigt att du sköter dina kontaktlinser på rätt sätt och alltid följer optikerns rekommendationer vad gäller hantering, skötsel, förvaring och bärtider.

 

HOS VARBERGSOPTIK FÅR DU ALLTID:
• Hos Varbergsoptik får du givetvis nya linser om linserna skulle gå sönder under det första året – oavsett hur de har gått sönder.
• Hos oss är det självklart att kunna ångra sig. Om dina linser inte fungerar kan du byta sort, kontakta din optiker så fort som möjligt. Byter du till en linssort med ett högre pris betalar du bara mellanskillnaden.

Vi erbjuder dig de senaste linserna på marknaden: mjuka linser, endagslinser, dygnetruntlinser, nattlinser, topografitillpassade stabila linser och färgade linser.

Vi kan även erbjuda dig att betala enkelt och smidigt via autogiro.

Självklart bokar vi även ordentligt med tid för linsträning. I början behöver nästan alla vägledning och hjälp!

Instruktionsfilm:  Mina första linser

 

Jag möter många som är lite oroliga inför att sätta in sina linser för första gången. En del tycker det är obehagligt att beröra ögat och för en del är det inga problem alls.  Oavsett hur man känner så tränar vi tillsammans tills allt  känns bra. Det finna inga hopplösa fall!

Julia Berglind – optikerassistent