DESIGNERS TILL VARBERGSOPTIK

22 maj, 2018

En varm sommarkväll 2017 föddes visionen och drömmen på att sammanföra den svenske designern Martin Key med den japanska designern Eque.M  med egna märket Frency & Mercury.

”Vi upplevde att det fanns många gemensamma nämnare i deras personliga och kompromisslösa stil. Båda med ett rockigt öga för detaljer och kvalitet. Ett event – två stjärnor” säger Louise Hernqvist, delägare till Varbergsoptik.

Det var inte helt lätt att få två stora designers, från olika delar av världen, att stråla samman. Efter många telefonsamtal och möten blev det klartecken från alla inblandade. Den 26 maj kommer de två designerna att mötas på Varbergsoptik för ett unikt samarbete.

Eque. M, rankad som en av världens topp 10-designers med det egna lyxiga glasögonmärket Frency & Mercury. Eque.M är född i Japan där han började designa glasögon redan som barn.
Han har idag miljontals följare världen över och har fått flertalet priser för sin exklusiva design. 2015 besökte Eque. M Varbergsoptik första gången, ett besök som du blev mycket uppmärksammat i media på olika sätt.

Martin Key, Varbergsgrabben vars design tog honom ut i världen där han fått jobba och designa åt några av de största stjärnorna inom idrott och musik. Hans öga för kvalitet och detaljer har gjort honom omtalad långt utanför Sveriges gränser. Martin Key är mest känd för sina skräddarsydda skinnjackor men han designar även skor, bälten och smycken.